تولید الکل از پسماند کارخانجات صنایع غذایی
تولید الکل از پسماند کارخانجات صنایع غذایی
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: این موسسه از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور به منظور بهره‌گیری از امکانات داخلی برای کنترل این بیماری، اقدام به تولید الکل از پسماند کارخانجات صنایع غذایی کرده است.

به گزارش اراده نیوز به تقل از  مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ؛دکتر قدیر رجب زاده افزود: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این مؤسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راه‌اندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید (پسماند کارخانجات صنایع غذایی) کرد.
رجب زاده بیان کرد: با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ۹۶درصد به روش تخمیر ارتقا یافت.

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین از ساخت دستگاه تونل پاک که توسط متخصصان و مهندسان داخلی و زیر نظر این مؤسسه طراحی و ساخته شده است خبر داد و گفت: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب‌زدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلی‌ترین عوامل انتقال ویروس عمل می کند.
دکتر رجب زاده بیان کرد: همچنین این سامانه دارای سیستم تب سنجی هوشمند و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی می‌باشد.
وی ادامه داد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگان‌های نظامی، دولتی، بانک‌ها، مجلس، شورای شهر، هتل‌ها، فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و دیگر اماکن عمومی می‌تواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تأثیر گذار باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه‌اندازی نمود گفت: فناوری پلاسما در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گسترده‌ای دارد. یکی از فرآورده‌های این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید می‌باشد که براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروس‌ها و از جمله ویروس کرونا دارند.
وی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستان‌های مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمان‌های اداری به صورت رایگان انجام شده است.
دکتر رجب‌زاده در مورد سایر فعالیت‌های تحقیقاتی مرتبط با ارتقا سلامت و ایمنی جامعه در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این مؤسسه در راستای مأموریت ملی خود در زمینه ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژه‌های متقاضی محور متعددی را به انجام رسانده که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این مؤسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسم های مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذی‌ها دارای خواص فراسودمند و در نهایت باعث ارتقای سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماری‌هایی نظیر کووید -۱۹ می‌باشند.
در عین حال بر اساس گزارش‌های علمی متعدد اثربخشی محصولات پروبیوتیک، سین بیوتیک و ویتامینD در کنترل بیماری کوید -۱۹ اثبات شده‌اند.
وی در خصوص برخی از پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در این مؤسسه گفت: نان‌سین‌بیوتیک با مکمل‌های اینولین و باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده، تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک، شکلات کم‌کالری کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک، بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان و اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، میکرو کپسول‌های حاوی کلسیم و ویتامین D جهت غنی سازی چای سیاه کیسه‌ای، شکلات غنی شده (فراسودمند) با کلسیم، و ویتامین‌های D و امگا ۳ و غنی سازی نان جو با ویتامین D درون پوشانی شده و بررسی تأثیر آن بر شاخص‌های سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از جمله طرح‌های تحقیقاتی انجام شده در این مؤسسه برای ارتقا سطح ایمنی و سلامت جامعه می‌باشد.

اخبار مرتبط:

راه اندازی خط تولید اتانول در کشور

تولید کیت تشخیص سریع متانول درآذربایجان‌غربی

  • منبع خبر :  مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی