به گزارش اراده نیوز به تقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ؛دکتر قدیر رجب زاده افزود: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این مؤسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راهاندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید (پسماند کارخانجات صنایع غذایی) کرد.
رجب زاده بیان کرد: با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ۹۶درصد به روش تخمیر ارتقا یافت.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین از ساخت دستگاه تونل پاک که توسط متخصصان و مهندسان داخلی و زیر نظر این مؤسسه طراحی و ساخته شده است خبر داد و گفت: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروبزدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلیترین عوامل انتقال ویروس عمل می کند.
دکتر رجب زاده بیان کرد: همچنین این سامانه دارای سیستم تب سنجی هوشمند و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی میباشد.
وی ادامه داد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگانهای نظامی، دولتی، بانکها، مجلس، شورای شهر، هتلها، فرودگاهها، بیمارستانها، رستورانها و دیگر اماکن عمومی میتواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تأثیر گذار باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راهاندازی نمود گفت: فناوری پلاسما در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گستردهای دارد. یکی از فرآوردههای این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید میباشد که براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروسها و از جمله ویروس کرونا دارند.
وی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستانهای مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمانهای اداری به صورت رایگان انجام شده است.
دکتر رجبزاده در مورد سایر فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با ارتقا سلامت و ایمنی جامعه در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این مؤسسه در راستای مأموریت ملی خود در زمینه ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژههای متقاضی محور متعددی را به انجام رسانده که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این مؤسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسم های مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذیها دارای خواص فراسودمند و در نهایت باعث ارتقای سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماریهایی نظیر کووید -۱۹ میباشند.
در عین حال بر اساس گزارشهای علمی متعدد اثربخشی محصولات پروبیوتیک، سین بیوتیک و ویتامینD در کنترل بیماری کوید -۱۹ اثبات شدهاند.
وی در خصوص برخی از پروژههای تحقیقاتی انجام شده در این مؤسسه گفت: نانسینبیوتیک با مکملهای اینولین و باکتریهای پروبیوتیک ریزپوشانی شده، تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک، شکلات کمکالری کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک، بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان و اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، میکرو کپسولهای حاوی کلسیم و ویتامین D جهت غنی سازی چای سیاه کیسهای، شکلات غنی شده (فراسودمند) با کلسیم، و ویتامینهای D و امگا ۳ و غنی سازی نان جو با ویتامین D درون پوشانی شده و بررسی تأثیر آن بر شاخصهای سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از جمله طرحهای تحقیقاتی انجام شده در این مؤسسه برای ارتقا سطح ایمنی و سلامت جامعه میباشد.
اخبار مرتبط: