به گزارش اراده نیوز،رییس موسسه علوم و صنایع غذایی گفت: این فناوری حاصل اجرای پروژه مشترک این موسسه با دپارتمان علوم اعصاب دانشکده پزشکی مشهد بود که با هدف طراحی دارویی با استفاده از ترکیبات طبیعی زیست فعال انجام شده است.
دکتر قدیر رجب زاده افزود: به دلیل پیچیدگی فرآیند درمان تومورهای مغزی و عوارض جانبی زیاد داروهای موجود، در این پروژه بعد از طراحی دارو، فرآیند بررسی اثر درمانی بر روی سلولهای تومور مغزی انجام شد و محصول نهایی تولید شده در این پروژه میتواند به عنوان غذا دارو به صورت موازی با داروهای موجود در درمان تومور مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استفاده از غذا داروها در صنایع غذایی و دارویی، به علت مشکلاتی نظیر جذب پایین در سیستم گوارشی، تغییرپذیری احتمالی در طول نگهداری و تاثیر سیستم گوارشی بر آن، با محدودیتهایی مواجه است، خاطر نشان کرد: بسیاری از این ترکیبات در طی فرآوری ماده غذایی و نگهداری، تخریب شده و خواص سلامتی بخش خود را از دست میدهند، به همین دلیل انتخاب و ایجاد یک سیستم انتقال مناسب برای جذب و استفاده حداکثری از خواص ترکیبات طبیعی ضروری است.
وی تاکید کرد: برای اثربخشی بیشتر کورکومین، حاملهایی برای محافظت از آن طراحی شده است که نانو حاملهای مذکور قابلیت جذب کورکومین را در سیستم گوارش و در سیستم گردش خون افزایش داده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی مؤسسه علوم و صنایع غذایی، رییس موسسه علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: در این تحقیق با تغییراتی که در سطح نانو حامل ایجاد شده، راندمان انتقال این دارو به بافت هدف یا همان تومور مغزی افزایش یافته است.
اخبارمرتبط:
طراحی نانو صفحهای برای حمل و رهایی داروی ضد سرطان نیتروزو اوره
اندازه گیری نانومتری میزان زبری سطح با دستگاه ساخت ایران