رئیس شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه در این دیدار گسترش همکاری مابین شرکتهای دانشبنیان در دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: با ایجاد دفتر انتقال فناوری بین وزارت علوم و توبیتاک میتوان همکاری پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان دو کشور را گسترش داد.
دکتر حسن ماندال یادآور شد: هم اکنون همکاریهای علمی بین دو کشور در سطح دانشگاهی جریان دارد ولی من تقاضا میکنم صنایع هم در این همکاری لحاظ شوند.
وی تاکید کرد: اگر در کنار یک دانشگاه ایرانی یک صنعت نیز با دانشگاه و صنعت متناظر خود در ترکیه همکاری کند همکاریهای علمی دو کشور ضمن افزایش، بسیار نتیجهبخش خواهد بود.
رئیس توبیتاک گفت: شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه خود موسسات پژوهشی مستقلی دارد که میتوانند در زمینه زیستفناوری و صنایع مختلف با ایران همکاری کنند.
دکتر ماندال اظهار داشت: تعریف فرصتهای مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکترا نیز میتواند یکی از محورهای همکاری علمی ایران و ترکیه باشد.
وی تصریح کرد: اراده ایران و ترکیه برای گسترش همکاریهای علمی میتواند الگوی کشورهای اسلامی باشد.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل هم در این دیدار با اشاره به روابط دیرین بین دو کشور دوست و برادر ایران و ترکیه گفت: آماده تقویت همکاریهای علمی، پژوهشی و فناوری بین دو کشور هستیم و در این راستا ضمن ادامه روندهای گذشته بر تعریف مسیرهای جدید تاکید داریم.
دکتر حدادی اصل اظهار داشت: هم اکنون ۴۷ طرح پژوهشی مشترک میان ایران و ترکیه در حال انجام است و ما این آمادگی را داریم در مدت یک سال ۳۰ طرح پژوهشی دیگر را به طرحهای موجود اضافه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مراکز دانشگاهی، در ایران حدود ۴۰ موسسه پژوهشی مستقل وجود دارد که میتوانند با موسسات پژوهشی ترکیه همکاری کنند و موضوع آب میتواند یکی از زمینههای این همکاری باشد.
در پایان این نشست مقرر شد پیشنهاد مکتوب توبیتاک به مرکز همکاریهای علمی و بین المللی ایران ارائه و مقدمات فعالیت کمیته علمی و فناوری بین دو کشور مهیا شود.