5

اجرای طرح شناسایی و پایش ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌ها با استفاده از پردازش تصاویر هوایی و ماهواره‌ای

  • کد خبر : 7274
  • 03 آگوست 2025 - 22:26
طرح شناسایی و پایش ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌ها با استفاده از پردازش تصاویر هوایی و ماهواره‌ای توسط دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اجرا شد.

طرح شناسایی و پایش ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌ها طی قراردادی بین دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و سازمان راهداری و حمل‌ونقل کشور به اجرا درآمد. این طرح به‌ویژه با استفاده از تصاویر هوایی و ماهواره‌ای و بهره‌گیری از روش‌های هوش مصنوعی طراحی شده است.

کیانی، عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی نقشه‌برداری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و مدیر این پروژه، توضیح داد: «نظارت بر ساخت‌وسازها در حریم راه‌ها به‌صورت بازدید میدانی هم از لحاظ مالی و هم زمانی هزینه‌بر است و علاوه بر آن، احتمال خطای انسانی در شناسایی تخلفات وجود دارد. در این راستا استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و تکنیک‌های هوش مصنوعی راه‌حل مؤثری برای پایش دقیق‌تر و سریع‌تر ساخت‌وسازهای غیرمجاز است.»

طرح حاضر شامل یک سیستم خودکار مبتنی بر یادگیری ماشین است که از تصاویر ماهواره‌ای رایگان برای شناسایی و پایش ساخت‌وسازها استفاده می‌کند. این روش به‌ویژه در شناسایی ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم جاده‌ها با دقت بالا و در کمترین زمان ممکن مؤثر است.

از جمله دستاوردهای این طرح می‌توان به شناسایی سریع ساخت‌وسازهای غیرمجاز، حذف هزینه‌های بازدیدهای میدانی و ایجاد بستری برای دسترسی کاربران به اطلاعات مربوط به ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بستر وب اشاره کرد.

لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=7274
  • نویسنده : مهری حامدرنجی

برچسب ها

مطالب بیشتر

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.