12

تولید دست مصنوعی در کشور

  • کد خبر : 3047
  • 21 خرداد 1399 - 14:10
تولید دست مصنوعی در کشور
با اختراع دست مصنوعی در داخل کشور؛ نیاز افراد دچار نقص این عضو با محصولی فناورانه رفع شد.

به گزارش اراده نیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این محصول «ایران ساخت» با ویژگی‌هایی مانند دارا بودن ۷ درجه آزادی به کمک افراد نقص عضو شده می‌آید تا از توانمندی‌های دست برخوردار شوند.

سعید بهرامی مقدم مدیر عامل شرکت فناور تولید کننده این محصول فناورانه گفت: دست‌های مصنوعی زیر شاخه‌ای از علم نوظهور بایومکاترونیک هستند. بایومکاترونیک حوزه‌ای میان رشته‌ای از علومی است که مجموعه‌ای از تمامی رشته‌های اصلی مهندسی و زیستی مانند مکانیک، الکترونیک، علوم کامپیوتر و علوم پزشکی را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه دست بایونیک یا Bionic Hand  در طراحی خود از طبیعت زنده الگو برداری می‌کند ادامه داد: دست مصنوعی نیز تقلیدی از دست واقعی است زیرا تمامی افراد دچار نقص عضو انتظار دارند دستی مانند دست واقعی از دست داده خود را داشته باشند.

وی افزود: این دست‌ها حدود ۱۴ درجه آزادی حرکت مکانیکی را دارند که این تعداد درجه آزادی حرکت بالا نیازمند کانال‌های مجزای فرمان کنترلی است. در صورتی که یک ماشین بخواهد این تعداد درجات آزادی را داشته باشد ارتباط و کنترل کردن آن سخت می‌شود.

بهرامی مقدم گفت: انسان برای حرکت دادن اندام‌های مصنوعی، از سیگنال‌های زیستی برای کنترل ارادی آنها استفاده می‌کند. در طراحی دست بایونیک نیز ما از همین سیگنال‌های زیستی استفاده کرده‌ایم. این سیگنال‌ها به صورت غیر تهاجمی از سطح پوست دریافت و سپس برای ارتباط با سیستم کنترلگر دست بایونیک تقویت و پردازش می‌شوند.

به عنوان مثال برای برداشتن یک جسم نخست جسم دیده و موقعیت و نوع جسم شناسایی می‌شود. سپس فرمان حرکت و نوع انگشتان اخذ کننده جسم از مغز صادر و حرکت برای گرفتن جسم ایجادمی‌شود.

وی همچنین بیان کرد: دست بایونیک طراحی و ساخته شده در این طرح دارای ۷ درجه آزادی است که شامل چرخش کامل مچ، چرخش و باز و بسته شدن انگشت شست و باز و بسته شدن ۴ انگشت دیگر به طور مجزا است. این محصول برای افرادی که دست خود را از دست داده‌اند کاربردی است.

بهرامی مقدم برخی از ویژگی‌های این محصول را برشمرد و افزود: حرکت انگشتان دست به صورت مجزا، استفاده از RFID,  پردازش تصویر، ارتباط با رایانه و تلفن همراه و تشخیص حسی از ویژگی‌ها آن به شمار می‌رود.

همچنین وجود سیستمی که ایجاد کننده احساسات محیطی برای کاربر یکی از ویژگی خاص این طرح است که هدف آن درک بهتر محیط به واسطه بایونیک است. سیستم فوق از روش تعویض حسی بهره می‌برد که این محصول امکان نصب بر روی هر دست مصنوعی را فراهم می‌کند. با استفاده از این محصول می‌توان لرزش، لغزش، دما، فشار و موقعیت انگشت را به کاربر القاء کرد.

البته این شرکت فناور محصولی دیگر با نام «اگزواسکلتون» دست را نیز طراحی کرده است که برای افراد دچار سکته مغزی که قدرت حرکت دست خود را از دست داده‌اند، کاربرد دارد. در این افراد عضلات دست پس از چند ماه به دلیل عدم حرکت تحلیل می‌روند اما این محصول مانند یک دستکش به دست بیمار می‌رود و با دریافت فرمان ارادی از دست سالم، تحریک عضلات با حرکت دادن آنها توسط موتورها و الکتریسته باعث حرکت انگشتان به صورت ارادی می‌شود.

محمد علی پیش بین رییس هیات مدیره این شرکت فناور هم گفت: آمار دقیقی از افراد دچار نقص عضو نداریم اما با توجه به آمار بهزیستی حدود ۴۰ هزار نفر قطع عضو از ناحیه دست و جانبازان جنگی وجود دارند که می‌توانند از این محصول استفاده کنند. البته ظرفیت‌های خوبی در بازار کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه و افغانستان هم وجود دارد.

وی افزود: برای استفاده از این محصول نیازی به عمل جراحی نیست و فرد با پوشیدن آن قادر به استفاده است. با استفاده از آن اعتماد به نفس به افراد باز می‌گردد و کمک به اشتغال زایی برای افراد هم دارد. پس کارآفرینی اجتماعی آن چیزی است که به کمک محصول محقق می‌شود.

 

لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=3047

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.