به گزارش اراده نیوز،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگران در دانشگاه گیلان این طرح را انجام دادند، برای ایجاد ارزش افزوده این گیاه استراتژیک، آنها در این طرح ترکیبات موثره زعفران را استخراج کردند. ترکیباتی که اثراتی مانند ضد سرطان یا ضد استرس دارند. سپس با کاربرد نانو حاملهایی محصولی پایدار تولید کردند.
«بهینهسازی و مدلسازی استخراج و میکروانکپسوله کردن ترکیبات موثره زعفران» نام این طرح پژوهشی است که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.
مهدی جعفری عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: با توجه با ظرفیت بالای کشور به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان نتایج این تحقیق کمک زیادی به اقتصاد و رشد صنعت بومی این محصول میکند.
او ادامه داد: فناوری ریز پوشانی برای انجام طرح استفاده شد تا با کاربرد آن زعفران را به مادهای قابل استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی تبدیل کنیم. پس این گیاه را با فناوری پیوند دادیم تا راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی آن ارائه دهیم.
او همچنین بیان کرد: ترکیبات دارویی و زیست فعال مورد نیاز بدن در فناوری ریز پوشانی داخل پوششهایی در مقیاس نانو و میکرو قرار میگیرد. در این صورت ماده از شرایط نامساعد محیط و فرآیند در امان میماند. پس از آن به صورت هدفمند به بافتهای بدن میرسد.
به گفته مجری این طرح، این طرح با موفقیت در سطح پایلوت انجام و ثبت اختراع شده است. هم اکنون نیز در مراحل تجاری سازی قرار دارد.
اخبارمرتبط:
کاهش آلایندههای فلزی در منابع آب و خاک با نانو ساختار ترکیبی