0

تسهیل تولید میکروحباب برای تولید زیست‌حسگر

  • کد خبر : 3453
  • ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۸:۲۰
تسهیل تولید میکروحباب برای تولید زیست‌حسگر
در راستای ارتقاء زیست‌حسگری، محققان با کاهش دمای تولید میکروحباب‌ها امکان مطالعه پروتئین‌ها در دمای پایین را فراهم کردند.

به گزارش اراده نیوز،بسیاری از اندازه‌گیری‌ها در فناوری‌نانو و علوم زیستی به آنالیت‌ها در محلول نیاز دارند تا با گیرنده‌‌های تثبیت شده روی سطح بر هم‌کنش ایجاد کنند. یکی از عواملی که بر زیست‌حسگری اثرگذار است، میزان انتقال زیست‌مولکول‌ها به سطح حسگر است.

در تلاش برای کوچکتر کردن حسگرها و حجم آنالیت‌ها و در نهایت، رسیدن به مقیاس نانو و همچنین افزایش سرعت و حساسیت تست‌ها، پژوهش‌های مختلفی انجام شده‌است. یکی از پلتفورم‌هایی که در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته است، پلتفورم زیست‌حسگری مبتنی بر میکروحباب اپتوترمال است. برای غلبه بر محدودیت نفوذ در زیست‌حسگری مبتنی بر سطح می‌توان از جریان سیال همرفتی استفاده کرد‌؛ جریانی که توسط میکروحباب‌های سطحی ایجاد می‌شوند.

با استفاده از تابش لیزر متمر‌کز می‌توان میکروحباب‌ها را در اینترفیس بین زیر لایه و سیال ایجاد کرد. این میکروحباب‌ها می‌توانند به سرعت در اینترفیس میان زیر لایه و سیال جمع شوند. اما از آنجایی که برای تولید میکروحباب‌های آبی نیاز به دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد است، این روش حسگری تنها برای برخی از زیست‌مولکول‌ها قابل استفاده است. برای مثال، این روش را نمی‌توان برای پروتئین‌هایی که در اثر حرارت تغییر ساختار می‌دهند، به کار برد.

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه تگزاس تنها با افزودن یک ماده فرار به محلول آبی موفق شدند تا دمای تولید میکروحباب‌ها را کاهش دهند. نتایج این پروژه در نشریه‌ Nano Letters به چاپ رسیده است.

یونگ‌سون کیم از محققان این پروژه می‌گوید: «ما در این پروژه یک سیستم دو بخشی را ارائه کردیم که در آن با توان و دمای پایین می‌توان میکروحباب‌ها را تولید کرد. چنین فناوری برای حسگری پروتئینی بسیار مفید و قابل استفاده است. ما با وارد کردن پرفلئورو پنتان (perfluoropentane (PFP)) در سیستم دو بخشی آب موفق به این کار شدیم. پژوهشگران این پروژه با استفاده از سیستم مایع دو بخشی و افزودن PFP به آن موفق شدند میکروحباب‌ها را در دمای تقریبا ۳۰ درجه سانتی‌گراد تولید کنند این در حالی است که پیش از این برای تولید میکروحباب‌ها نیاز به دمای ۱۰۰ درجه بود.

یکی از مزایای این پروژه آن است که تنها با تغییر یکی از اجزاء سیستم دو بخشی می‌توان دمای کار را تنظیم کرد. این فناوری با سامانه‌های رایج حسگری قابل انطباق است. پژوهشگران این پروژه در صدد هستند تا این سامانه‌ میکروحبابی دو بخشی را با روش حسگری مبتنی بر سطح، نظیر الیزا (ELISA) ادغام کنند.

اخبارمرتبط:

بسته بندی آجیل با پلیمر گیاهی ضد میکروب

مطالعه فرسایش و تخریب مینای دندان با استفاده از AFM

لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=3453

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.