14

رونمایی از ۴ طرح‌ کلان ملی فناور

  • کد خبر : 5171
  • 26 آذر 1399 - 11:38
رونمایی از ۴ طرح‌ کلان ملی فناور
۴ طرح کلان ملی فناوری حوزه‌های سلامت و حمل و نقل پیشرفته رونمایی شد.

به گزارش اراده نیوز،۴ طرح کلان ملی محصول مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد که از این تعداد ۳ طرح در حوزه سلامت و یک طرح کلان ملی فناوری در حوزه حمل و نقل پیشرفته برقی بوده است.

عناوین طرح‌ها به این شرح است:

موتور سنکرون آهنربای دائم

یکی از شرکت‌های دانش بنیان با حمایت مرکز طرح‌های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است موتور سنکرون آهنربای دائم با سیم‌پیچی متمرکز را در بازه‌های توانی گوناگون تولید کند.

این محصولات دانش‌بنیان از اندازه توانی ۳۸۰ وات تا ۵۰کیلووات برای کاربردهای گوناگونی چون کولر، فن‌های صنعتی، بالابرهای خانگی، خودروهای ون برقی، موتورسیکلت‌های برقی کاربرد دارد و امکان تولید الکتروموتورهایی تا توان ۲۰۰کیلووات فراهم شده است. از ویژگی‌های این الکتروموتور می‌توان به حذف تسمه و پولی از ساختار اشاره کرد که باعث افزایش بهره وری کل سیستم می‌شود و نویز محیطی را کاهش می‌دهد.

الکتروموتورهای تولیدی این شرکت  متناسب با نیاز بازار در رنج توانی ۳۸۰ تا ۱۰۰۰ وات برای استفاده در فن‌های صنعتی طراحی و تولید شده‌اند. نتایج به‌دست آمده از تست عملی الکتروموتورها بر روی کولرها نشان می‌دهد که استفاده از این نوع الکتروموتورها باعث صرفه جویی ۴۵ درصدی در مصرف انرژی خواهد شد.

محصولات دیگر این شرکت الکتروموتورهای مربوط به خودروهای ون سرعت پایین است. با توجه به نیاز کشور توسط این شرکت دانش‌بنیان الکتروموتورهایی در اندازه‌های توانی ۷ تا ۱۰ کیلووات برای استفاده در این مدل از خودروها طراحی و تولید شده است.

تولید سواپ نمونه گیری کووید-۱۹

طراحی و ساخت “سواب داکرون نمونه‌گیری ویروس کووید ۱۹” یکی دیگر از محصولات رونمایی شده است. سواب‌های نمونه‌گیری ویروس این شرکت دانش‌بنیان در دو شکل حلقی و بینی ساخته ‌شده‌اند که ضمن قابلیت جذب بالا و بازیابی اثربخش در محیط کشت، با انعطاف‌پذیری توأم با استحکام بالای خود، ضمن راحتی و عدم ایجاد درد در بیمار، سهولت را در استفاده برای نمونه‌گیر به همراه دارند.

با توجه به نیاز مبرم به این ابزار و هزینه‌های هنگفت واردات نمونه‌های خارجی، تولید موفق این محصول توسط فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان توانست بخش مهمی از نیاز حوزه سلامت را تامین کند. ظرفیت روزانه تولید این شرکت دانش‌بنیان ۷۵هزار عدد از سواب‌های نمونه‌گیری است و این محققان توانستند درآمد ۱۰۰میلیارد ریالی را ظرف مدت کم‌تر از ۴ماه کسب کنند.

حلزون شنوایی

یکی از نیازهای جدی ناشنوایان سیستم‌های کاشت حلزون شنوایی است که یکی از شرکت‌های دانش بنیان سیستم‌های تشخیص نارسائی شنوایی، سیستم‌های تحریک الکتریکی و آکوستیکی را عرضه کردند. حلزون‌های شنوایی تولید شده توسط این شرکت، قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی است و از ویژگی‌هایی چون یکپارچه بودن، طراحی مدرن، قابلیت استفاده طولانی مدت بدون نیاز به شارژ باطری بهره‌ می‌برد.

تا کنون ۴ نسل از سیستم‌های کاشت بیرونی حلزون شنوایی توسط این شرکت دانش‌بنیان به تولید رسیده است و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تازه‌ترین و پیشرفته‌ترین نسل از این حلزون‌ها، مطابق با آخرین استانداردها، کارایی بالا، رابط کاربری فارسی و هزینه پایین‌تر از نمونه وارداتی در عین کیفیت مطلوب، به یاری بیماران آمده است.

تولید دستگاه تحریک‌کننده الکتریکی شنوایی که در تسکین بیماری‌های گوش و آماده‌سازی پیش از جراحی بیماران برای کاشت حلزونی کاربرد دارد، از دیگر محصولات دانش بنیان این شرکت است.

دستگاه تب‌سنج‌های غیر تماسی

طرح کلان ملی فناوری تب‌سنج مادون قرمز غیر تماسی این شرکت به گونه‌ای طراحی شده است که بدون در نظر گرفتن دمای اتاق، دمای سطح پوست را با دقتی بالا نشان می‌دهد.

نمونه‌های وارداتی مشابه این تب‌سنج، از آن‌جایی‌که دما را از بیرون شناسایی می‌کند، با خطاهای متعددی مواجه می‌شود؛ اما فعالان فناوری کشورمان این دستگاه را متناسب با شرایط گوناگون بومی کشور تولید کرده‌اند. این محصول ضمن اخذ مجوزها و تاییدیه‌های فنی داخلی و بین‌المللی در شرایط ویژه کرونا تولید شده است.

اخبارمرتبط:

۷ طرح پارک‌های فناوری مشمول طرح هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری شدند

اجرای ۲۶۰ پروژه مساله محور از سوی شبکه تبادل فناوری نانو

لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=5171

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.