وی ادامه داد: با توجه به اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی در اولویت های پژوهشی این موسسه قرار گرفته است که یکی از گامهای موثر در این زمینه طراحی و ساخت انواع سنسورهای تشخیصی برای سنجش آلاینده هایی مانند باقیمانده ی تتراسایکلین، بیفنیلهای پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است.
دکتر رجب زاده با بیان اینکه در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیل های پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده افزود: سنسورهای کریستال مایع فناوری نوظهوری برای طراحی سیستم های تشخیص سریع آلاینده ها در مواد غذایی به شمار می روند. کریستالهای مایع موادی با ویژگیهای ساختاری منحصر بهفرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و اخیراً توجهات زیادی را به خود جلب نموده است.
وی در مورد مزایای این تکنولوژی نسبت به روشهای مشابه بیان کرد: در مقایسه با روشهای دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلایندهها که نیاز به هزینه زیاد، تهیه و آمادهسازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسورهای طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند.
دکتر رجب زاده با بیان اینکه اکثر کیتهای تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزههای مختلف از جمله صنایع غذایی وارداتی هستند، گفت: دستیابی به ساخت انواع کیتهای تشخیصی از طرفی باعث کاهش وابستگی و نقشآفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از سوی دیگر به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته باعث خلق ارزشافزوده و ارزآوری میشود.