در این فراخوان که در جهت رفع نیازهای فناورانه صنایع و همچنین توسعه فناوریهای نوین منتشر شده، اولویت بررسی و حمایت (در صورت تصویب) با افراد واجد شرایطی است که طرح آنها با جزئیات کامل و پیش از دیگران برای ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ارسال شده باشد.
فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، موضوعاتی دارای اهمیت راهبردی برای پیشرفت و ارتقای تابآوری اقتصادی کشور به شمار میرود. از یک سو، طیف گستردهای از موضوعات در حوزه فعالیت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری قرار میگیرد و از سوی دیگر، حوزه فعالیت این ستاد با صنایع مختلف کشور، ارتباط مستقیم دارد. بنابراین؛ با اخذ نظرات و مشورتهای برخی از فعالان جامعه علمی و صنعتی، عناوین موضوعات دارای اولویت برای سال جاری، پیشنهاد شدهاند.
حمایت از پژوهشها، در راستای ماموریت توسعه فناوریهای راهبردی متناسب با نیازهای کشور، در بخش فوتونیک، صورت گرفته است.
محورهای حمایتی
در حوزه اندازهگیری بر مبنای لیزر و پلاسما، دستگاه های تشخیص گازهای سمی و یا قابل اشتعال، سیستمهای LIDAR قابل استفاده در خودروها، دستگاههای قابل حمل سنجش بیماریهای دهانی یا پوستی و سایر طرحهای اندازهگیری صنعتی و پزشکی مورد بررسی و حمایت قرار میگیرد.
پردازش مواد با لیزر نیز حوزه دیگری است که با هدف توسعه فناوریهای مرتبط با تمیزکاری آثار باستانی در اولویتهای حمایتی است. همچنین در حوزه پردازش مواد با پلاسما نیز دستگاه های پلاسمایی کاهنده آلودگیهای زیست محیطی و مواد غذایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
اما توسعه فناوری لیزر یکی از مهمترین اولویتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است؛ بر همین اساس، ساخت لیزرهای دیودی توان پایین پیوسته و یا پالسی با پایداری بالا در ناحیه طول موجی ۳۵۰ تا ۷۰۰ نانومتر، تولید منابع نوری با قابلیت استفاده در فناورهای مرتبط با تراهرتز در رذیفهای حمایتی ستاد قرار دارد.
در حوزه فناوری تراهرتز، تجهیزاتی چون ساخت گسیلنده یا آشکارساز تراهرتز، اپتیک تراهرتز و با هدف توسعه فناوری فناوری اپتیک نیز همه سیستم های مرتبط با ساخت و پوشش دهی و شکل دهی freeform قطعات اپتیکی و دستگاه های سازنده قطعات اپتیکی پلیمری مورد حمایت قرار میگیرد.
همچنین کلیه دستگاه های تصویربرداری قابل استفاده در صنایع مختلف و کشاورزی با شرط TRL بالا و کاربری مشخص با هدف توسعه فناوری تصویربرداری به این فراخوان دعوت شدهاند.
بیوفوتونیک یکی دیگر از حوزههای فناورانه و پیشرو است که ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری با هدف توسعه آن از پژوهشهای حوزه زیستحسگرها، دستگاه های مرتبط با اندازه گیری های سلولی پزشکی مانند فلوسایتومتر با TRL بالا و میکروسکوپ های کوچک و هوشمند با قابلیت استفاده در مناطق دور افتاده جهت تشخیص های طبی از راه دور با TRL بالا حمایت میکند
متقاضیان برای بررسی طرحهای پژوهشی و برخورداری از حمایتهای میتوانند طرحهای پژوهشی خود را به رایانامه ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آدرس Pam@isti.ir ارسال کنند.