نخستین دوره المپیک فناوری در ۵ رشته رقابتی اصلی شامل هوش مصنوعی، برنامه نویسی، امنیت سایبری، رباتیک و پهپادی ، آبان ماه امسال در پارک فناوری پردیس برگزار میشود و ثبت نام در این المپیک از ۱۹ تیرماه و از طریق نشانی Olympics.tech انجام می شود.
رقابت برنامهنویسی شامل لیگهای الگوریتم، JAVA، PHP و Front-end، رقابت هوش مصنوعی شامل: لیگهای پردازش متن، پردازش صوت و پردازش تصویر و رقابت رباتیک شامل لیگ خودروهای خودران، رباتهای ورزشی، رباتهای امدادگر، رباتهای جنگنده، رباتهای پرنده میباشد.
همچنین در المپیک فناوری رقابت پهپادی شامل لیگ پرندههای سرعتی، لیگ پرندههای فضای بسته و رقابتهای امنیت سایبری شامل لیگ Red Team و Blue Team در حوزه رمزنگاری، دیجیتال فارنزیک، تست نفوذ، اکسپلویت و مهندسی معکوس،لیگ CTF است.
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: مرحله نهایی رقابت حضوری المپیک فناوری از تاریخ ۱ الی ٧ آبان ماه ۱۴۰۳ و در محل پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد و طی یک هفته پیشبینی میشود که در هر لیگ (از مجموع بیش از ۱۷ لیگ در حوزههای مختلف فنی) بیش از ٢٠٠ نفر (مجموعا بیش از دو هزار نفر) برای رقابت حضوری دعوت شوند.
مهدی صفارینیا اهداف برگزاری المپیک فناوری را شناسایی استعدادها، ارتقاء تخصصها، ترویج همکاری و کار تیمی، تشویق نوآوری و خلاقیت و در نهایت بهکارگیری استعدادهای برتر برشمرد و گفت: بهرهبردار اصلی این رقابتها شرکتهای فناور فعال خواهند بود تا بتوانند نیروی انسانی نخبه و با استعداد را از طریق این رقابتها شناسایی و جذب کنند.
شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفت: این رقابتها با هدف یافتن باهوشترین و توانمندترین نیروی انسانی هر حوزه برگزار میشود و به دنبال قلهسازی در عرصه علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه المپیک فناوری میکوشد مسیر حرکت نیروی انسانی را هموار کند و به او انگیزه، امید و جهت بدهد، افزود: هر ساله رقابتهای مختلفی در حوزه های نوین فناوری در دنیا برگزار میشود تا استعدادها در آن حوزه فناوری شناسایی شوند و این استعدادها به بهترین شکل مورد استفاده قرار بگیرند.
برگزار کنندگان رقابتهای فناوری معمولا می کوشند تا از طریق برگزاری این رقابتها و ترویج آنها ضمن دسترسی به استخر استعدادها پیشتازی خود را در آن حوزه فناوری تثبیت کنند.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی گفت: المپیک فناوری، بستری برای رقابت افراد در حوزه های مختلف فنی است که برای اولین بار در پنج رشته تشکیل شده است و هر یک از این رقابتها خود از چندین لیگ مختلف تشکیل شده تا حیطه های مختلف تخصصی را در هر حوزه پوشش دهد.
حق جوی با بیان اینکه در سالهای اخیر توسعه فناوری به یکی از اصلی ترین سیاستهای توسعه اقتصادی کشورها خصوصا کشورهای منطقه تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: توسعه فناوری خود مستلزم توسعه سرمایه انسانی متخصص است لذا رقابت اصلی کشورها در حال حاضر، رقابت حفظ سرمایه انسانی متخصص داخلی و جذب متخصصان خارجی برای پیشتازی در حوزه های فناوری است.
وی المپیک فناوری را بستری برای شناسایی و کشف استعدادها دانست و افزود: بین المللی برگزار کردن این رقابتها، باعث توسعه شبکه نخبگانی خواهد شد و برند ما را در منطقه تقویت خواهد کرد و امیدوارم این شبکه سازی بتواند یک استخر استعداد ایجاد کند تا در حوزه های مختلف فناوری به کمک این استعدادها، جریان ساز باشیم.