تشخیص زود هنگام سرطان اهمیت بسیاری برای بیمار دارد و در مراحل اولیه تشخیص بیماری پاسخ به درمان بهتر است و با این حسگر میتوان در این مسیر قرار گرفت.
تشخیص نادرست یا دیرهنگام سرطان، بلای جان بخش قابل توجهی از بیماران شده است و هدف از انجام این پژوهش ارائه روشی ساده، حساس، دقیق و ارزان قیمت است تا بتوان فعالیت آنزیم تلومراز به عنوان نشانگر انتخابی سرطان را تعیین کرد.
الهه کاظمی رحمت آبادی با بیان اینکه این پژوهش در قالب حمایت از یک پروژه پسا دکتری انجام شده است گفت: در این طرح از فناوری نانو برای تولید این بایو سنسور استفاده و روی نمونه سلول افراد کار کردیم و میزان آنزیم تلومراز را اندازه گرفتیم و سطح بالای این آنزیم نشان دهنده وجود سرطان است.
در حال حاضر تشخیص بالینی سرطان متکی بر تکنیکهای تصویر برداری و یا بررسی ریختشناسی سلولها (سیتولوژی) و بافتهای (هیستولوژی) مشکوک به بیماری انجام میشود. تکنیکهای تصویر برداری به کار رفته برای تشخیص سرطان مانند اشعه ایکس، ماموگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، آندوسکوپی و سونوگرافی حساسیت کمی دارند و توانایی آنها در تمایز قائل شدن بین ضایعات خوش خیم و بدخیم محدود است
یک روش مفید و امیدبخش برای تشخیص زودهنگام سرطان، شناسایی و تشخیص موادی در خون و سایر سیالات بدن است که به دلیل وجود تومور در بدن ظاهر میشوند.
این مواد که نشانگر نامیده میشوند میتواند پروتئینها، کربوهیدراتها و یا نوکلئیک اسیدهایی باشند که در اثر سرطانی شدن سلولهابه وجود میآیند.
اندازهگیری سطح غلظتی نشانگر در بزاق، خون، ادرار یا مدفوع تشخیص بیماری در مراحل اولیه، تخمین خطر بازگشت بیماری و همچنین پیگیری درمان را امکانپذیر میکند.
سرطان دومین دلیل مرگ و میر در سراسر جهان تا اواخر قرن گذشته شناخته شد.
۳۰ درصد از کسانی که از ابتلا به سرطان جان خود را از دست دادهاند در صورت تشخیص بیماری در مراحل اولیه شانس نجات و زنده ماندن داشتند.
ساخت حسگری برای تشخیص سریع سرطان در دانشگاه صنعتی شریف
لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=2836