13
به همت پژوهشگران دانشگاه تهران انجام شد؛

استفاده از روش اندازه‌گیری نویز الکتروشیمیایی برای لوله‌های انتقال نفت و گاز

  • کد خبر : 6100
  • 18 اردیبهشت 1400 - 12:55
استفاده از روش اندازه‌گیری نویز الکتروشیمیایی برای لوله‌های انتقال نفت و گاز
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به استفاده از روش اندازه‌گیری نویز الکتروشیمیایی برای پایش و کنترل خوردگی خطوط لوله‌های انتقال نفت و گاز شدند که در این روش اندازه‌گیری نویز توسط آنالیز نوسانات خود به خودی پتانسیل و جریان الکتروشیمیایی برای فلزی که در حال خورده شدن است و در شرایط غیر پلاریزه قرار دارد، انجام می‌گیرد.
دانشگاه تهران اعلام کرد: این موفقیت حاصل تلاش گروه تحقیقاتی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر سعیدرضا الله‌کرم می‌باشد که برای نخستین بار در کشور به اجرا درآمده است.
سرپرست تیم تحقیقاتی این ابداع جدید در خصوص کاربردهای این روش گفت: مهم‌ترین کاربردهای روش اندازه‌گیری نویز الکتروشیمیایی شامل پایش و کنترل خوردگی، تعیین مکانیزم‌های خوردگی، مطالعه فرایندهای خاص خوردگی و بهینه‌سازی میزان تزریق مواد بازدارنده جهت کنترل خوردگی است.
دکتر الله‌کرم افزود: از این روش برای اولین بار به صورت برخط جهت بهینه‌سازی میزان تزریق مواد بازدارنده و همزمان کنترل خوردگی خط انتقال گاز از فاز ۶ به فاز ۱۰ شرکت پارس جنوبی در عسلویه و همچنین در پالایشگاه سرخون و قشم به کار گرفته شد که تجهیزات اندازه‌گیری آن به‌طور کامل در ایران و توسط تیم دانشگاهی طراحی و ساخته شده بود.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران در خصوص اهمیت این ابداع گفت: خوردگی در صنایع یکی از بزرگترین معضلاتی است که منجر به تحمیل هزینه‌های گزاف سالیانه و در بعضی موارد اتفاقات ناگوار جانی و زیست‌محیطی در کشور می‌شود و یکی از مهمترین منابع خسارت در صنایع نفت و گاز، خطوط انتقال و مخازن می‌باشد.
وی افزود: اصولاً پدیده نویز الکتروشیمیایی به عنوان ماهیت تصادفی فرآیند خوردگی در نظر گرفته می‌شود این تغییرات به صورت کاملاً موضعی ناشی از سرعت حرکت سیال و تغییرات دما و pH و همچنین ترکیب شیمیایی سیال، باعث کاهش خواص فیزیکی و در نتیجه مقاومت به خوردگی فلز می‌شود و با تولید نویزهایی در پتانسیل و جریان فلز در فرکانس‌های بسیار پایین سبب بروز خوردگی‌های موضعی نظیر حفره‌دار شدن می‌گردند.
دکتر الله کرم تصریح کرد: از منظر دیگر جوانه‌زنی و رشد حفرات و شکست لایه‌های محافظ سطحی نیز می‌تواند منشأ تولید نویزهای الکتروشیمیایی باشد لذا در روش اندازه‌گیری این نوسانات می‌توان به ماهیت خوردگی، بالاخص خوردگی‌های موضعی که از مؤثرترین عوامل تخریب تجهیزات و مخصوصاً خطوط انتقال می‌باشد، پی برد.
لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=6100

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.