دکتر علی خیرالدین در بازدید از پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی با تاکید بر ماموریت گرا بودن پارک های علم وفناوری گفت: بایستی سند آمایش فناوری استان ها ، بر اساس مزیت های استانی، توسط پارک های علم و فناوری تدوین شود.
وی با تاکید بر مطرح کردن گفتمان فناوری در جامعه اظهار کرد:شبکه پارک های علم و فناوری در کشور ایجاد و گسترش خواهد یافت.
دکتر علی خیر الدین با اشاره به سابقه و توانمندی های علمی وفناوری آذربایجان شرقی ،عملکرد پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی را درخشان دانسته و اضافه کرد که همواره تبریز،منشا کارهای بزرگ در حوزه علم و فناوری بوده است.
مشاور وزیر عتف در امور علمی، تحقیقاتی یادآور شد:دانشگاه های نسل اول ،دوم در زمینه آموزش و پژوهش موفقیت های چشمگیری داشته اند و نیاز کشور ایجاب می کند ایجاد دانشگاه های نسل سوم با محوریت فناوری و کارآفرینی سرعت بیشتری به خود بگیرد.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه این پارک بیشترین گستردگی مراکز رشد و نوآوری را در شهرستان های استان دارد گفت: هم اکنون ۱۳ مرکز رشد و ۷ مرکز نوآوری در تبریز و شهرستان های استان ایجاد شده است.
دکتر عبدالرضا واعظی با اشاره گردش مالی ۱۷۴۰ میلیارد ریالی شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی بیان کرد: در نیمه نخست سالجاری این شرکت های مستقر توانسته اند ۲٫۵ میلیون دلار محصولات فناورانه را صادر کنند.
وی خاطر نشان کرد: در نیمه نخست سالجاری قراردادهای انتقال فناورانه به ارزش ۲۳ میلیارد ریال از طریق دپارتمان بازاریابی و تجاری سازی این پارک منعقد شده است.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی افزود: ۳۷۱ شرکت فناور و دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند که موجب اشتغالزایی برای ۳۹۰۳ نفر شده اند.
دکتر واعظی گفت: در نیمه نخست سال جاری ۲۶ میلیارد ریال حمایت مالی مستقیم به شرکت های مستقر پرداخته شده و با راه اندازی دومین صندوق پژوهش و فناوری در استان تسهیلات تجاری سازی بیشتری به فناوران اعطا می شود.
رییس پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی با بیان ظزفیت های هر کدام از پارک های استانی و دانشگاهی ایده طرح فرصت فناوری (استقرار متقابل کوتاه مدت شرکت ها در پارک های علم و فناوری ) را مطرح کرد که با استقبال دکتر خیر الدین مواجه شد و موضوع در دستور کار دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت قرار گرفت.
مشاور وزیر عتف در امور علمی، تحقیقاتی و فناوری در سفر به تبریز از چندین طرح فناورانه رونمایی و از نزدیک از کارخانه تولید تیوب های لیزری سیلد گاز کربنیک، شتاب های دهنده های ستاک و پویان و برخی از شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مجتمع عصر انقلاب دیدار کرده و از نهمین نمایشگاه فناوری ربع رشیدی(رینوتکس ۲۰۲۱) و خانه خلاق و نوآوری تبریز بازدید به عمل آورد.
لزوم تدوین سند آمایش فناوری در استان ها
لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=6360