16

گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت

  • کد خبر : 2426
  • 29 بهمن 1398 - 13:27
گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت
وزیر نفت از صدور مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان با حمایت وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.

بیژن زنگنه در گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه با اشاره به اینکه نخستین گام وزارت نفت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص حدود ۱۸ هزار هکتار زمین برای احداث پارک فناوری در شهر ری بوده است، اظهار کرد: بخش نخست این پارک چند ماه آینده راه‌اندازی می‌شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها بتوانند در آنجا مستقر شوند. به‌زودی ۱۰۰ استارت‌آپ و شرکت دانش‌بنیان در این منطقه مستقر خواهند شد.
وزیر نفت درباره دومین گام هم توضیح داد: خوشبختانه با همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی مجوز صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان صادر شد (البته این سرمایه قابل افزایش خواهد بود) که می‌تواند پشتوانه محکمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.
زنگنه، گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه را هم سومین گام و ادامه زنجیره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در وزارت نفت عنوان کرد و افزود: کمک اعتباری کوچکی به شرکت‌های دانش‌بنیانی که در ری مستقر می‌شوند، خواهد شد. البته این کمک تنها مختص شرکت‌هایی که در ری مستقر می‌شوند، نیست و به بقیه شرکت‌ها هم کمک خواهد شد. سیستم تضمین خرید کالا و تجهیزات هم به‌زودی فعال می‌شود که کار بسیار مهمی است.
وزیر نفت در ادامه توضیحات درباره حمایت وزارت نفت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری به امضای قرارداد در بخش بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: به‌تازگی دستورالعملی صادر و ابلاغ شده است تا به استادان و دانشجویانی که مایل به فعالیت در حوزه نفت هستند، کمک هزینه پژوهشی (پژوهانه) پرداخت شود.
زنگنه باز شدن درهای پژوهشگاه صنعت نفت به روی محققان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها را از اقدام‌های حمایتی وزارت نفت عنوان کرد و افزود: تفاهم‌نامه تولید کُک اسفنجی و سوزنی که به‌تازگی امضا شد از جنس شرکت‌های دانش‌بنیان است که بر اساس آن دو محصول راهبردی برای تولید آلومینیوم و فولاد با ارزش سرمایه‌گذاری حدود یک میلیارد دلار از سوی پالایشگاه‌های بندرعباس و شازند امام خمینی (ره) انجام می‌شود.
وزیر نفت با بیان تمرکز این وزارتخانه بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: به‌طور کلی سازوکارهای خوبی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور ایجاد شده، اما از آنجا که شرکت‌های متقاضی وجود نداشت، دانش‌بنیان‌ها هم نتوانسته‌اند به‌خوبی از این سازوکارها استفاده کنند.
وی به تشکیل انستیتوهای نفت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد انستیتوهای نفت در دانشگاه‌ها به‌منظور انجام پژوهش و مطالعه در صنعت نفت شکل گرفته و قرارداد پژوهشی مهم‌ترین میدان‌های نفتی با دانشگاه‌ها و با محور افزایش ضریب بازیافت و برداشت نفت امضا شده است.
زنگنه معتقد است زیست‌بوم به دانش‌بنیان‌ها هویت می‌دهد و آنها را گردهم می‌آورد تا مسائلی افزون بر دانش و فناوری بیاموزند.
وزیر نفت با بیان اینکه کار با دانش‌بنیان‌ها می‌تواند برای ما در صنعت نفت تحول ایجاد کند، تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند که مشکلات ما در صنعت نفت به بخش مهندسی محدود می‌شود، در حالی‌ که ما در حوزه‌های غیرمهندسی بیشتر مشکلات داریم تا حوزه‌های مهندسی؛ استارت‌آپ‌ها می‌توانند در این باره نیز به ما کمک کنند و مشکلات زیادی را از ما حل کنند. برای نمونه قاچاق سوخت یکی از معضلات اصلی ماست که هیچ ارتباطی به مهندسی ندارد، بلکه باید برای آن فکر و اندیشه خاصی داشت؛ یا بهینه‌سازی مصرف انرژی، زمینه‌ای است که انتها ندارد و ما در آن خیلی ضعیف هستیم.
زنگنه گفت: تلاشم این است به‌عنوان یک منتور به شما (شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ) کمک کنم و تجربه‌های خود را در اختیارتان قرار دهم تا نسل آینده سرحال و با امید برای توسعه کشور خود فعالیت کند.

وزیر نفت به شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های فعال صنعت نفت وعده داد ارتباط خود را با آنها حفظ کرده و مسائل آنها را دنبال کند و گفت: تلاش می‌کنیم کسب وکار این شرکت‌ها به جریان بیفتد و کمک خواهیم کرد زیست بوم توسعه فناوری در منطقه ری شکل بگیرد.

زنگنه با اشاره به اینکه ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان و استارت‌آپ ارائه دهنده کالا و خدمات در حوزه صنعت نفت و همچنین متقاضیان این کالا و خدمات در این رویداد حضور دارند، گفت: این رویداد، رویداد بسیار مهمی است و انتظار می‌رود که عرضه کننده‌های این کالا و خدمات و همچنین متقاضیان آن همدیگر را بهتر بشناسند و در آینده منجر به همکاری با هم و عقد قرارداد شود.
زنگنه با اشاره به نقد برخی شرکت‌ها مبنی بر طولانی بودن فرآیند تایید صلاحیت شرکت‌ها توسط وزارت نفت، گفت: استانداردهای صنعت نفت به دلیل اولویت داشتن ایمنی در این صنعت، بسیار بالاست اما نباید این امر منجر به یک کار اداری طولانی باشد؛ پیگیری خواهیم کرد که این روند تسریع و تسهیل شود.
وی با ابزار خوشحالی از فعال بودن اکثر شرکت‌های حاضر در این رویداد گفت: راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری نفت با ارائه ضمانت‌نامه در کنار تامین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند اتفاق‌های خوبی را برای فعال‌تر شدن این شرکت‌ها و توسعه زیست بوم فناوری در صنعت نفت رقم بزند.
وزیر نفت ادامه داد: ارتباط خود را با استارت‌آپ‌هایی که در منطقه ری مستقر خواهند شد، حفظ خواهم کرد و سعی می‌کنم بطور هفتگی با آنها جلسه داشته باشم و مسائل آنها را دنبال کنم. مسائل این شرکت‌ها تنها انعقاد قرارداد با شرکت‌های تابعه صنعت نفت نیست، بلکه ما تلاش خواهیم کرد که کسب وکار آن‌ها به جریان بیفتد و کمک خواهیم کرد زیست بوم توسعه فناوری در آنجا شکل بگیرد و در واقع تایید صلاحیت شوند که به‌عنوان نهادهای منتخب به آنها توجه شود.
زنگنه در پایان گفت: ما بسته‌ای از راه‌حل‌ها را برای حمایت از شرکت‌ها از جمله تضمین خرید کالا و همچنین اعلام ممنوعیت خرید کالاهایی که توان ساخت در داخل را دارد، پیش‌بینی کرده‌ایم و لازم است که نهاد صدور گواهی کیفیت انجمن نفت ایران را تقویت کنیم.

خبرنگار:مسعود ابراهیمی راد سردبیر:بهرام زمانی

 

لینک کوتاه : https://eradenews.ir/?p=2426

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.